Adegas Marqués de Vizhoja está situada a beiras do Río Miño, no suroeste de Galicia, na fronteira de España con Portugal. Leira A Moreira é o noso particular terroir, máis de 38 hectáreas de viñedo propio nas que coidamos e cultivamos cepas de uvas albariñas, loureiras e treixaduras. Atopámonos no Condado do Tea, asentados de costas ao mar. Somos unha empresa familiar dedicada por completo ao viño. Mariano Peláez, fundador da adega, encargouse de transmitir ese amor polo viño aos seus fillos, buscando sempre a calidade e a innovación nos procesos, sen perder a tradición. Tradición que comeza coa sustentabilidade xeracional e o legado do coñecemento adquirido ao longo dos anos.
Todo isto sucede nas nosas terras, onde está situado o Pazo A Moreira, onde se continúa todo. É un edificio icónico e representativo da tradición e maxestosidade da adega. Un Pazo ben conservado, que na actualidade está a converterse en Pazo museo do viño.
Desde esta tradición, a adega evoluciona cos tempos e instálase nun segundo edificio, que antes era un antigo secadero de tabaco, e que agora alberga a modernidade dos depósitos de aceiro inoxidable con control de temperatura, que deron paso á nova e actual forma de elaborar os nosos viños. Toda esta infraestrutura está rodeada dunha paisaxe de gran beleza, no Condado do Tea, subzona considerada pola D.Ou. Rías Baixas como apta para o cultivo de excelentes albariños, grazas ao microclima existente que protexe aos viñedos e as uvas de xeadas, ventos e temperaturas extremas, e tamén á orografía que permite unha drenaxe natural cara ao Miño. Grazas á situación xeográfica, as nosas uvas (albariño, treixadura e loureira) non teñen problemas de aireación, asollado ou exceso de humidade, conseguindo así que cheguen ao grao e ao equilibrio de acidez necesaria, dos que sairán producións de excepcional calidade dos mellores viños galegos e albariños con D.Ou. Rías Baixas do mundo.